REAKCIJE

Srđ je grad: ‘Ponovno odvoženje pasa sa Žarkovice krivnja je i sram svih nas‘

Rekli su i kako već 21. godinu zaredom dužnost Grada Dubrovnika i njegovih službi obavljaju volonteri Društva za zaštitu životinja

Policija u aziliu

 Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik

Članovi stranke ‘Srđ je grad‘ iz Dubrovnika na svojoj su se Facebook stranici oglasili povodom jučerašnjeg odvođenja pasa iz nelegalnog azila na Žarkovici. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Već 21. godinu zaredom dužnost Grada Dubrovnika i njegovih službi obavljaju volonteri Društva za zaštitu životinja, dok Gradonačelnik od prvog dana svog prvog mandata 2017. godine obećava najbolji i najluksuzniji azil u Republici Hrvatskoj. Za to vrijeme, volonteri odrađuju svoj posao na kiši, zimi, suncu i žegi, a nacrt i plan za Azil sjedi u nekom od mnogobrojnih klimatiziranih ureda mnogobrojnih službenika Grada Dubrovnika.

Oštro osuđujemo način na koji se godinama Grad odnosi prema Društvu za zaštitu životinja i pitanju azila, ponovnu suradnju s azilom Animalis Centrum koji se ne nalazi na području JLRS (protivno članku 62., stavak 4) i unatoč mnogobrojnim glasinama o načinu tretiranja životinja i osobito, prenatrpanosti ovog azila te po zdravlje i dobrobit volontera i štićenika brutalan i nehuman način na koji se ova situacija rješava.

U njemu nema pobjednika niti konstruktivnog rješenja, samo sram i patnja životinja koje odvode od jedinog doma za koje znaju i jedinih ljudi koji su o njima skrbili najbolje kako su znali i mogli. I gomila napuštenih životinja po ulicama Dubrovačko-neretvanske županije jer drugdje osim na Žarkovicu, nemaju gdje.

Ponovno odvoženje pasa sa Žarkovice krivnja je i sram svih nas, kao društva koje nije u stanju osigurati Zakonom propisan azil za napuštene životinje. Ali postoje među nama neki koji su najviše krivi jer su upravo njihove odluke odnosno nedostatak istih, dovele do ovoga:

Oni koji ih zlostavljaju, napuštaju, dopuštaju da se razmnožavaju iako za to nemaju uvjete i odbacuju.

I Grad Dubrovnik koji im je upravo omogućio da još jednom prođu kroz traumu napuštanja - stoji u objavi stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:47