POZNAJETE LI GA?

Policija traga za muškarcem koji je u četvrtak u Vatikanskoj ulici premlatio svojeg psa

Počinitelj je mlad muškarac koji je na sebi imao narančastu majicu kratkih rukava na čijim leđima je pisalo UA te kratke zelene hlače

Ilustracija

 Paul Riccardi/alamy/alamy/profimedia

Iz Mreže za zaštitu životinja, krovne organizacije koja okuplja niz udruga i nekoliko azila, objavili su kako je u četvrtak jedna žena na pješačkom prelazu u Zagrebu vidjela muškarca kako zlostavlja svojeg psa. Odmah je sve prijavila policiji, no oni još nisu pronašli muškarca.

U 9:05 žena je naišla na ružan prizor u Vatikanskoj ulici u Novom Zagrebu. Muškarac je išao sa psom iz smjera istoka na zapadu, po sjevernoj strani ulice. Na križanju s Ulicom Božidara Magovca krenuo je trčati na crveno svjetlo, a kako je pas bio sporiji, on je potrčao prema psu, zgrabio ga objema rukama, digao u zrak, bacio na asfalt i počeo šakama udarati po glavi i tijelu.

- Mi vozači koji smo bili na semaforu smo počeli trubiti, na što je on prestao i krenuo se zaletavati prema autima i citiram "Trubi si doma mami, je..t ću ti majku" i prijetiti nama vozačima - stoji u prijavi koju je žena poslala policiji.

Počinitelj je mlad muškarac, srednjeg/višeg rasta, kratke tamne kose. U trenutku je imao narančastu majicu kratkih rukava na čijim leđima je pisalo UA, te kratke zelene hlače vojničkog stila.

Čovjek je, osim što je prekršio članak 205. Kaznenog zakona i prijeti mu kazna zatvora do dvije godine, je i pretrčavao na crveno svjetlo te držao psa bez povodca, što je protivno Odluci o načinu držanja kućnih ljubimaca u Gradu Zagrebu.

- Ovaj pas je van sebe od straha, čim je ugledao da se ovaj zatrčava nazad prema njemu, bespomoćno je legao nasred ceste i čekao batine. Osim toga, pas djeluje kao da otežano hoda te je malo pothranjen. Pas je mješanac pit bulla, s bijelom glavom i tigrastim/smeđim tijelom. Spol nisam uspjela vidjeti - rekla je žena.

Iz Mreže su zamolili da svi oni koji znaju tko bi mogao biti počinitelj to dojave njima ili policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 08:03