UŽAS NA BRAČU

Pas napao drugog psa i ozlijedio njegovu vlasnicu, policajac ga usmrtio hicem iz službenog pištolja

Žena je zatražila liječničku pomoć, a policija će obaviti očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti incidenta

Ilustrativna fotografija

 -/Ardea/Profimedia/-/ardea/profimedia

U ponedjeljak nešto prije 15 sati na rivi u mjestu Milna na Braču pas zasad nepoznate pasmine, bez nadzora, napao je i ozlijedio drugog psa te potom i jednu žensku osobu, odnosno njegovu vlasnicu, potvrdili su za Dalmatinski portal iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Policijski službenik iz službenog pištolja usmrtio je psa. Žena je, pak, zatražila liječničku pomoć. Zasad nije poznata težina zadobivenih ozljeda.

Mjesto događaja je osigurano. Obavit će se očevid te se utvrđuju sve okolnosti.

O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo. Izvijestit će se i nadležna veterinarska služba, rekli su iz policije.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje kako su privedeni vlasnik psa i ženska osoba. Ona je liječnica koja je stigla na otok Brač prije dva mjeseca, a s njom i muškarac, vjerojatno partner, rekao im je Frane Lozić, načelnik Općine Milna.

- Koliko ja znam, pas je napao i policajca koji je došao zbog čega se sve ovo dogodilo. Javljali su nam se ljudi da je već bilo incidenata s tim psom, ali nitko nije dosad prijavljivao te incidente. Vlasnik psa koji je ustrijeljen živi s doktoricom koja je tek stigla pa ne znamo puno. Ono što znamo jest da je bio problematična osoba i u sukobu s mještanima. Sve se odigralo ispred dječjeg igrališta, srećom, nije bilo djece pa nije napao djecu - ispričao je Lozić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:44