VIDEO

Obavijest posjetiteljima: ‘Molimo vas da se sakrijete, pet lavova nam je pobjeglo iz nastambe...‘

Premda su ovakve situacije u Tarongi veoma rijetke, svi čuvari su opremljeni mrežama za hvatanje i puškama za uspavljivanje

Ilustracija

 Tara Malhotra/Alamy/Alamy/Profimedia

Kad neka životinja pobjegne iz ZOO vrta, obično nitko nije previše uznemiren. Najčešće pobjegne kakav majmun, hobotnica ili ptica, a oni nam ne predstavljaju baš nikakvu opasnost. No, bilo bi posve drugačije da pobjegne lav.

I to se događa.

Na svu sreću, nije da se baš svima događa da im iz nastambe pobjegne pet lavova. Time se mogu ‘pohvaliti‘ samo zaposlenici ZOO vrta Taronga u Sydneyu, koji imaju čak i snimku kako se dogodio proboj četiri mladunca i njihovog oca.

Kad su posjetitelji i zaposlenici vrta vidjeli što se događa, sakrili su se. Lavlji timaritelj hrabro je krenuo u akciju i počeo ih dozivati da se vrate. Pouzdao se u činjenicu da ga lavovi znaju, ali i da su siti.

Na kraju su se svi vratili osim jedne malene lavice. Nju su morali privremeno uspavati, a onda prebaciti nazad među njene.

Trenutno se istražuje kako je moguće da su se lavovi probili kroz ogradu, s obzirom na to da bi ona trebala biti dovoljno čvrsta da izdrži nasrtaj ovih velikih mačaka.

Premda su ovakve situacije u Tarongi veoma rijetke, svi čuvari su opremljeni mrežama za hvatanje i puškama za uspavljivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:00