NEMA JE DANIMA

Nestala maskota groblja Spomengaj: ‘Ako ste vidjeli našu Zvončicu, javite nam, neutješni smo‘

Došla im je sama, jednostavno se uselila, i od tada je glavna zvijezda

Mačka Zvončica i Jasenka Haleuš
 

 Spomengaj

Iz zagrebačkog Gradskog groblja za kućne ljubimce Spomengaja objavili su kako traže svoju ljubimicu. Riječ je o mački Zvončici, koja je nestala u ponedjeljak. Bezuspješno su pretražili šire susjedstvo, ali nisu je našli.

Za mačku, koja je postala prava maskota, vezani su i zaposlenici i posjetitelji, pa se nadaju da će je pronaći. Mačka ima četiri i pol godine. Ako ju je netko pronašao i privremeno udomio, nadaju se da će je vratiti kada vidi da je nečija.

image
Spomengaj

- Pravi nam društvo dok radimo, pruža utjehu građanima koji nam dolaze nakon smrti svojih ljubimaca, sudjeluje na svakom ispraćaju… Danas prvi put u tome neće sudjelovati. Iako u Spomengaju imamo nekoliko mačaka, Zvončica je ona s najvećom karizmom. Mnoge je očarala svojom ljepotom. Zahvaljujući svojoj umiljatosti od posjetitelja redovito dobiva poslastice. Voli i dijeliti. Ponosno nam donosi miševe koje ulovi na okolnim livadama - kaže voditeljica Spomengaja Jasenka Haleuš.

Tužna priča tu je mačku uopće dovela do groblja. Premda ih od Dumovca dijeli zid, nisu je oni udomili iz te organizacije, nego im je sama došla.

- Neki su je ljudi kao mače udomili iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, no u lipnju 2019. godine kad je odrasla, htjeli su je vratiti. Čuvši da se to tako ne radi, mačku su izbacili iz automobila u našoj blizini, a ona se došetala do naših vrata. Mi smo o njoj preuzeli brigu. Sunčica nam svoju zahvalnost iskazuje svakodnevno mnoštvom malih nježnih gesti - kaže Haleuš.

image
Spomengaj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:03