ŠOKANTNO

Mladić se slikao s dupinom za Instagram, životinja kasnije nađena mrtva: ‘Primam prijetnje smrću!‘

U tijeku je sitraga što se točno dogodilo i je li mladić usmrtio nesretnog sisavca

Ilustracija

 Alexey Ivanov/Alamy/Alamy/Profimedia

Mladunče dupina s kojim se fotografirao jedan 19 godina star mladić (i tu sliku objavio na Instagramu) pronađeno je mrtvo. Tinejdžer tvrdi da zbog svega toga prima prijetnje smrću, iako objašnjava da je životinja već bila mrtva u trenutku kad ju je on uzeo u ruke i pozirao s njom. Službe istražuju njegovu priču, a odluka o tome hoće li biti kažnjen još uvijek nije poznata.

Sve se dogodilo na Floridi, gdje je mladić koji nije imenovan pozirao sa životinjom u rukama. Objavio je sliku na Instagramu i dobio neke oduševljene komentare, ali i neke kritike, jer su mnogi smatrali da životinju nije trebao vaditi iz more. Nekoliko dana nakon, stručnjaci su objavili kako je mrtvo mladunče dupina koje su pronašli upravo ono sa slike. Mladić je odmah izbrisao fotografiju, no bilo je prekasno, jer je već pokrenuta istraga o tome što se dogodilo.

Više morskih biologa, međutim, potvrdilo je za News4Jax - prvi koji je izvijestio o kontroverzi - da je mladi dupin koji se nalazi na fotografiji isti onaj koji je nekoliko dana kasnije otkriven mrtav.

Dr. Quincy Gibson iz Istraživačkog programa dupina Sveučilišta Sjeverne Floride rekao je u utorak da su životinju identificirali uz pomoć leđne peraje.

-Oblik odgovara onom na fotografiji - rekao je Gibson za Daily Mail i dodao kako je poznato kako se morske životinje uguše ako ih se izvadi iz vode. Dodao je i kako je fotografija koju je mladić objavio gotovo sigurno nastala ispod mosta gdje je kasnije pronađena mrtva životinja.

Je li se mladić slikao s mrtvom životinjom ili ju je slučajno ubio želeći napraviti zgodnu fotografiju za društvene mreže, još se ne zna, no u tijeku je istraga koja bi trebala otkriti što se zapravo dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 19:36