SILVER

Iz centra za rehabilitaciju objavili kako trebaju socijalizatore za pse koji će pomagati ljudima

Iako se mnogima čini mučnom ideja da se rastanu od ljubimca nakon godine dana, jedna je žena podijelila svoje divno iskustvo
 Centar za rehabilitaciju Silver

Iz Centra za rehabilitaciju Silver, koji djeluje u Zagrebu, pozvali su ljude da ovih blagdana, umjesto poklona ispod bora, odaberu dobro djelo. Nesebično, pojašnjavaju, jer će njime možda nekome promijeniti život.

- Postanite #herojsocijalizator, ulijte ljubav i strpljenje u budućeg psa pomagača i gledajte kako se svijet mijenja nabolje zbog vas! Trenutno smo u potrazi za ljudima koji bi se priključili programu socijalizacije budućih pasa pomagača te sljedećih cca 14 mjeseci, uz pokrivene troškove veterinara i hrane za psa, skrbili o ovim neodoljivim njuškama uz pomoć i podršku koordinatora socijalizacije - objavili su.

Mnogi bi se rado odazvali, ali im je teška pomisao da se od psa razdvoje nakon godinu dana zajedničkog života. Svoje iskustvo podijelila je gospođa Marina, koja kaže kako je ona postala socijalizatorica nakon smrti svoje haskice. Shrvana tugom, odlučila se javiti u Silver, jer je dugo razmišljala o tome. Tako im je doma došao Turbo.

- Od početka sam znala da to radim za nekog drugog, za nekoga tko to ne može sam, da odgajam psa za slijepu osobu ili dijete s posebnim potrebama kojima će taj pas promijeniti svijet. Znate onu "malu" stvar koja se naziva empatija? E, to vam je odgoj psa za nekog drugog. Ma, taj pas je nama promijenio svijet i donekle zaliječio slomljeno srce - pojasnila je.

Dodala je kako je tijekom procesa dobila punu podršku od koordinatorice iz centra, kako je naučila još mnogo toga o psima, te kako su za vrijeme socijalizacije upoznali brojne dvonožne i četveronožne prijatelje.

- Sudbina, i karakter, su Turbu namijenili drugačiju ulogu u životu te smo ga mi odlučili udomiti. Postao je naš kaučar. I to se dogodi, jer centar Silver uvijek gleda dobrobit psa i nikad neće na rad poslati psa koji se ne osjeća ugodno u toj ulozi - napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 10:21