STIŽE VODA

Hrvatske vode obavijestile o otvaranju ustave Prevlaka, svi koji imaju životinje stignu ih premjestiti

Nažalost, za vrijeme svakog povišenja razine vode, veliki broj životinja diljem zemlje strada zbog toga što ih se ne preseli

Ilustrativna fotografija

 Tom Maddick/swns/swns/profimedia

- U četvrtak, 3. listopada od 16 sati započet će se s otvaranjem ustave Prevlaka putem koje će se dio velikih voda rijeke Save upustiti u retenciju Lonjsko polje radi snižavanja vodostaja rijeke Save na području nizvodno od grada Zagreba, odnosno sve do Siska i Jasenovca - objavili su iz Hrvatskih voda.

Obavijest je to svima koji imaju životinje u retencijama Lonjsko polje, Odransko polje i Žutica da životinje prevedu na sigurno. Nažalost, za vrijeme svakog povišenja razine vode, veliki broj životinja diljem zemlje strada zbog toga što ih se ne preseli.

Sigurno je da će stradati brojne divlje životinje, koje ne znaju da voda dolazi i prespore su da napuste područje, no, obavijest je došla zbog onih koje bi mogle biti spašene. Brojni ljubitelji životinja nadaju se da će vlasnici raznih vrsta domaćih životinja koje su u poljima vidjeti obavijest te da će ih premjestiti na sigurno.

- Samo da ne bude poslije da nisu znali i da ih je iznenadilo - napisala je na Facebooku jedna aktivistica koja pomaže životinjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:27