U AKCIJI

Hrvatske šume objavile ‘izazov‘: Pokupite smeće, snimite se i osvojite nagradu

Ovaj natječaj koristit će i svim životinjama koje žive u šumama, jer im je otpad često poguban

Ilustracija

 Ivana Grgic/Cropix

Iz Hrvatskih šuma objavili su svoj prvi izazov. Riječ je o natječaju koji će trajati do 11. srpnja, kada će proglasiti 12 dobitnika. Kako sudjelovati? Snimajući otpad u šumama.

- Budući da je odbačen otpad jedan od glavnih uzročnika šumskih požara, prvi izazov se odnosi na ostavljanje šume bez traga od odbačenog stakla, upaljača, boca ili limenki. Pokupi pet komada otpada tijekom boravka u prirodi, fotografiraj svoj „ulov” te ga pošalji nama u inbox Ne zaboravi pronađen otpad odložiti u pripadajuće spremnike!

Podsjećamo, aktivnim sudjelovanjem u sva četiri izazova, koja se objavljuju jednom tjedno, automatski ostvaruješ mogućnost osvajanja nagrada poput ručka za dvije osobe ili poklon paketa u kojima se nalazi majica, ručnik za plažu, maslinovo ulje, rokovnik i brojna druga iznenađenja - objavili su na Facebooku.

Ovaj natječaj koristit će i svim životinjama koje žive u šumama. Nije rijetkost da im smeće koje ljudi ostave bude pogubno - od konzervi u koje manja stvorenja uvuku glavu, pa umru nakon nekoliko dana agonije. preko raznog otpada koje pojedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 12:16