SVE LEGALNO

Hefnerova udovica otkrila kako su se ponašali prema životinjama u njegovom privatnom ZOO

Bilo je tamo majmuna, kakadua, paunova, afričkih ždralova, papiga, tukana, pelikana i golubova

Prizor iz ZOO vrta na Hefnerovom imanju

 Hector Mata/Afp/Profimedia

Crystal Hefner, udovica Hugha Hefnera, u svojoj je knjizi otkrila kako životinje koje su živjela na imanju njenog pokojnog supruga. Bilo je tamo majmuna, kakadua, paunova, afričkih ždralova, papiga, tukana, pelikana i golubova. Da, čini se da je iz razloga koje je samo pokojnik znao bio sklon među lijepe žene dovesti uglavnom ptice, no čini se kako nije za njih previše mario. Ni za žene ni za ptice, ako je vjerovati njegovoj udovici. I dok su žene mogle napustiti njegovo imanje, životinje su tamo bile zarobljene.

U knjizi Only Say Good Things: Surviving Playboy and Finding Myself, Crystal je otkrila da se prema životinjama postupalo užasno. Hugh je imao dozvolu za zoološki vrt, tako da su one tamo bile legalno, ali kaže kako se nije obraćala pretjerana pozornost na životinje koje su tamo živjele.

- Sve su te životinje bile tako potištene i tužnog izgleda. Hodate pored kaveza i jednostavno vidite da nijedna od njih nije bila sretna. Jadne su bile - rekla je Crystal, piše PetHelpful.

Hugh Hefner nije bio jedina slavna osoba koja je na imanju imala egzotične životinje. Michael Jackson imao je privatni zoološki vrt na svom ranču Neverland, u kojem su bile egzotične životinje poput slonova, žirafa i čimpanza. Justin Bieber imao je kućnog ljubimca majmuna po imenu Mally, kojeg je dobio na dar. Bieber je upao u nevolje jer je vodio ovog majmuna na turneju bez dozvole, a sada majmun živi u parku Serengeti u Kopenhagenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 08:03