ZVIJER NA ULICI

Glazbenik usred noći iz automobila snimio nevjerojatan prizor: ‘Ovo je moglo završiti katastrofalno...‘

‘Medvjed u susjedstvu nije nužno razlog za uzbunu, ali valja skloniti hranu koja ih privlači kako bi se izbjegli bliski susreti‘

Crni medvjed u Homesteadu

 Jam Press/-/Profimedia/Jam Press/-/profimedia

Glazbenik Stanley Keith (40) snimio je crnog medvjeda kako kasno navečer luta susjedstvom u gradu Homesteadu, jugozapadno od Miamija u američkoj saveznoj državi Floridi.

Video prikazuje divlju životinju kako trči preko travnjaka, ljudima je čak dolazila i na sam kućni prag, da bi nešto kasnije bila viđena i kraj bolnice te ispred lokalnog supermarketa.

- Živim pokraj Evergladesa, ali ondje nikad nisam vidio medvjeda. Bio sam šokiran i uplašen, djeca obično navečer iznose smeće u kante ispred svojih kuća, moglo je završiti katastrofalno... Osim toga, medvjed je lukavo izbjegao i sve lovačke zamke - ispričao je Stanley za američke medije.

Floridska komisija za očuvanje riba i divljih životinja izvijestila je kako je medvjed uhvaćen već sutradan.

- Životinju smo preselili u državnu šumu Picayune Strand blizu Naplesa u okrugu Collier. U ovo doba godine medvjedi su uvijek aktivniji. Naime, mladunci se počinju odvajati od majki i zato ih je moguće vidjeti na neočekivanim lokacijama.

Medvjed u susjedstvu nije nužno razlog za uzbunu, a stanovnicima savjetujemo da sklone hranu koja ih privlači kako bi se izbjegli bliski susreti. Ako medvjed ne može pronaći hranu, nastavit će se kretati dalje. Ako ga ipak vidite, dajte mu prostora, ne pokušavajte mu prići i nipošto ga ne hranite - rekli su iz komisije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 07:46