TRAŽI SE

Gdje je maca Anastazija? Otkako su joj makli kućicu ispred Kneževa dvora, ni nje nema...

U cijelu su se priču uključili Prijatelji životinja, koji su od komunalnog redarstva dobili informaciju kako ne znaju gdje je mačka

Mačka Anastazija

 Screenshot Youtube/dulist

Gdje je mačka Anastazija? Ona 18-godišnja maca živjela je u kućici na trijemu Kneževa Dvora u Dubrovniku, a onda je od tamo maknuta. Odsjek za komunalno redarstvo tog grada nema saznanja gdje se mačka nalazi. Obećali su da će istražiti gdje je. Zbog toga su se Dubrovačkim muzejima javili Prijatelji životinja.

- Po izvorima u medijima, zbog odluke Dubrovačkih muzeja Anastazija više nije tamo od prošlog četvrtka, kao ni njezina kućica. Izrazito nam je žao što je prema mezimici građana koja nikome nije smetala, već je uveseljavala građane i turiste, postupljeno na ovaj način, pogotovo jer su mačke, osim uz ljude, vezane i za lokaciju na kojoj borave. U slučaju Anastazije premještanje je još okrutnije s obzirom na njenu duboku starost. Molimo vas za informaciju gdje se mačka Anastazija nalazi sada, odnosno gdje je premještena, idealno uz fotografije - zatražila je od njih Vlatka Balaš iz te udruge.

Nije ovo prvi put da se kućica miče s te lokacije, jer se isto dogodilo prošle godine. Tada je Dubrovački vijesnik od ravnateljice Dubrovačkih muzeja Julijane Antić Brautović doznao kako je kućica postavljena samo za vrijeme zime. Dozvola koju je ona dala, rekla je tada, nije se odnosila na cijelu godinu.

- U zimskim mjesecima u Gradu nema puno ljudi ni turista, tako da kućica nikome ne smeta. No, sad je već zatoplilo, pomalo počinje sezona i nije primjereno da pred ulazom u Dvor bude kućica. Zato sam rekla Nikši (Nikša Rudelić ‘Rudela‘, portir Dvora op.a.) da je makne, a ako već treba negdje biti, može je se premjestiti u Porat. Kad opet zahladi i popuste gužve, vratit ćemo kućicu, kako je i dogovoreno. Sad kad očekujemo koncerte, izložbe, predstavljanja knjiga i druge događaje, vizura Dvora s mačjom kutijom jednostavno ne ide – izjavila je tada Antić Brautović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:04