NESRETNICE

Dvije životinje pobjegle iz cirkusa, vraćene nakon sat vremena: ‘Kopita su im bila krvava...‘

Vjetar je srušio dio ograde, pa su se ova stvorenja silno uplašila

Cirkusisa životinjama su u mnogim zemljama zabranjeni

 Blue Tulip/Alamy/Profimedia

Dvije antilope pobjegle su tijekom cirkuske predstave na Božić u Nürnbergu, objavila je u ponedjeljak lokalna policija. Nije to bio planirani bijeg, nego su se nesretne životinje uspaničile.

Naime, dok je zaposlenik cirkusa uvodio pet životinja u krug, udar vjetra srušio je ograde. Dvije antilope toliko su se preplašile da su preskočile ogradu i pobjegle. U panici su jurile naokolo prije nego su ih vratili nazad. Ne njihovom voljom, naravno. Prema policiji, na slobodi su bile sat vremena. Kad su ih vratili, bile su prilično uznemirujući prizor: njihova kopira bila su krvava. Vratile su ih hitne službe.

U mnogim su zemljama, pa tako i u našoj, zabranjeni cirkusi sa živim životinjama. Razlog tome je činjenica da njihova dresura nije nimalo zabavna te da iznimno pate živeći u tom okruženju. No, u našoj zemlji nisu zabranjeni gostujući cirkusi sa životinjama, tako da se oni još uvijek mogu vidjeti. Iz godine u godinu sve ih je manje, kako zemlje polako zabranjuju da se životinje drže i treniraju na ovakav način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 23:16