KOJI PRIZOR!

Divovsko biće, duže od tri metra, isplivalo na obalu: ‘Ovo nije uobičajeno!‘

Čim je utvrđeno koliko je velika, prevezena je u Echizen Matsushima Aquarium
 Viralpress/Viral Press/Profimedia

Njena je veličina zaista zapanjujuća i vidjeti je u plićaku zaista je nezaboravan prizor, koji tek rijetki imaju priliku doživjeti. Riječ je o divovskoj lignji, dugoj 3,35 metra i teškoj 79 kilograma, koja je pronađena nasukana na jednoj plaži japanskoj prefekturi Fukui u Japanu, piše Independent. Životinja je djelovala uznemireno, no ne i ozlijeđeno, tako da se ne zna zbog čega je došla tako blizu ljudima.

- Zaista nije uobičajeno da se divovska lignja pojavi na obali - rekao je jedan lokalni dužnosnik za medije, pojasnivši kako ona inače živi u dubokom moru i zaista je se gotovo pa nikad ljudi nemaju priliku vidjeti blizu obale. Divovske lignje su bića dubina.

Ribar Kazuyuki Hamakami je otkrio neobično veliku životinju dok je popravljao mreže.

- Najprije sam primjetio svijetlo crvenu boju nedaleko od mjesta na kojem sam bio. Kad sam se približio, shvatio sam da je živa i to me obradovalo. Pozvao sam i druge ribare, koji su također bili veoma iznenađeni - rekao je. Oni su pozvali pomoć.

Na snimci vidimo zaista veliko stvorenje kako se miče tik uz obalu i stručnjake koji životinju mjere. Čim je utvrđeno koliko je velika, prevezena je u Echizen Matsushima Aquarium. Nažalost, nedugo nakon dolaska, lignja je umrla. Njeno je tijelo sačuvano i bit će izloženo, kako bi ga posjetitelji mogli vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2024 12:49