LOCH NESS

Britanci u euforiji, masovno se dijele nove fotografije: ‘Ovo je nešto najuzbudljivije ikad, čekam to 30 godina!‘

Snimke su nastale još 2018. godine, no autorica ih do sada nije željela objaviti strahujući od podsmijeha javnosti

Recentne fotografije s jezera Loch Ness

 /Profimedia

Pojavile su se nove fotografije zmijolikog stvorenja za koje se tvrdi da je čudovište iz škotskog jezera Loch Ness, slavna Nessie, čije postojanje nikad nije dokazano. Nove fotografije mitske zvijeri koja i dalje intrigira javnost, pogotovo britansku, ocijenjene su kao "najuzbudljivije ikada". Fotografije, koje navodno prikazuju tijelo zvijeri na površini jezera, snimljene su još 2018. godine, ali su držane u tajnosti jer je autorica strahovala od podsmijeha javnosti.

No, Chie Kelly, koja kaže da je snimila fotografije i svjedočila kako se stvorenje kreće "ujednačenom brzinom", odlučila je izaći u javnost nakon velike potrage za mitskim čudovištem prošlog vikenda. Snimke je pokazala Steveu Felthamu, koji je proveo više od 30 godina pokušavajući riješiti misterij, a koji ih je opisao kao najbolje površinske slike Nessie koje je ikada vidio, prenosi The Telegraph.

Chie Kelly, inače prevoditeljica, rekla je da su ona i njezin suprug Scott fotografirali područje nakon ručka u Dores Innu, na obali jezera, dok su bili na obiteljskom odmoru 13. kolovoza 2018.

"Upravo sam svojim fotoaparatom Canon fotografirala Scotta i našu kćer Alisu, koja je tada imala pet godina, kada se oko 200 metara od obale, krećući se zdesna ulijevo ravnomjernom brzinom, pojavilo to stvorenje", rekla je ova 51-godišnjakinja.

"Povremeno se vrtjelo i okretalo. Ni u jednom trenu nismo vidjeli glavu ili vrat. Nakon nekoliko minuta samo je nestalo i više ga nismo vidjeli... Prvo sam se zapitala je li to vidra ili nekoliko vidri ili tuljan, ali nikada nismo vidjeli glavu i nikad se više nije pojavilo na površini. Pravilo je čudne pokrete na površini. Nismo čuli nikakav zvuk. Bilo je tih čudnih oblika ispod površine. Nisam mogla razaznati nikakve boje - voda je bila tamna", opisuje događaj Kelly.

"Nisam mogla točno procijeniti duljinu, ali dva dijela koja su bila vidljiva bila su manja od dva metra zajedno", dodala je. "Ne znam što je to bilo, ali je definitivno bilo biće - životinja. U to se vrijeme nisam željela izložiti javnom podsmijehu objavom fotografija... Uvijek sam vjerovala da postoji nešto u Loch Nessu. Ima tu nešto neobično, ali ne znam što je to. Ono što sam vidjela izgledalo je kao zmija. To je definitivno bilo stvorenje i kretalo se".

"Ovo su najuzbudljivije površinske slike (Nessie) koje sam vidio. To su upravo one vrste slika koje želim snimiti već tri desetljeća. Rijetkost je vidjeti nešto tako jasno na površini", rekao je Feltham, koji je i nagovorio Chie Kelly da ih objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:06