REKORDERKA

Znate li koliko je živjela najdugovječnija mačka na svijetu? Napunila je 172 ljudske godine

Do 1972. godine živjela je u blizini restorana koji je prodavao krumpiriće i ribu

Lucy

 Petfoto/Alamy/Profimedia

Mnogo je kandidata za najstariju mačku na svijetu, no mnogi mediji pišu kako je to čupavica iz Velike Britanije imena Lucy. Napunila je 39. rođendan, kako je rekao njezin vlasnik, no riječ je o procijenjenoj dobi jer nije poznato kada je točno rođena

Dobio ju je nakon smrti svoje bake, kojoj je prije pripadala. Nije tada razmišljao o njenim godinama, premda je ljubimica i tada bila postarija. Prije nego ju je njena prva vlasnica udomila, živjela je u blizini restorana u kojem su se prodavali krumpirići i ribe. Do 1972. godine tamo je uživala u maženju s gostima i ribama koje bi svakoga dana dobila, a onda ju je jedna žena odlučila odvesti doma.

- Znao sam da je stara, ali ne baš toliko - pojasnio je njen vlasnik za portal Kantipurexpress.

Stručnjaci kažu da je tih njenih 39 godina ekvivalent 172 ljudske godine. S obzirom na to da mačke prosječno žive 15 godina, to znači da je Lucy dvostruko ‘prebacila‘ prosjek. Mačkin veterinar priznao je kako je iznenađen njenim dugim životom, posebno činjenicom da je mačka u tim godinama u prilično dobroj formi. Nije joj teško uloviti miša i vrlo je raspoložena za igru. Jedino što se s godinama promijenilo jest činjenica da je zbog starenja izgubila sluh.

Taj je problem nije pretjerano mučio i bila je veoma sretna sve do 2011. godine, kada je preminula nedugo nakon svojeg 39. rođendana.

image

Lucy

Petfoto/Alamy/Profimedia

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 23:39