NOVA PRILIKA

Video: Poni koji je rođen premalen, slijep i gluh uživa u životu punim plućima

Veterinar je predlagao eutanaziju, jer je mislio da ne može živjeti nikako drugačije nego u patnji

Ilustracija

 Ralf Ibing/Imago Stock&people/Profimedia

Poniji su jako maleni, no nekad je njihova veličina tolika da ih majke napuste. Previše su sitni, pa znaju da neće preživjeti i ostave ih. Takva je priroda, ali na svu sreću, ponekad su ljudi tu da uskoče, pomognu i pruže malenim stvorenjima priliku za život. Premda neki veterinari u tim situacijama savjetuju da se životinja eutanazira, posebno zato što maleni rast znaju pratiti i zdravstveni problemi, postoje oni kojima ništa nije teško napraviti da bi malena stvorenja ne samo preživjela, nego imala sretan i ispunjen život.

Jedan takav je maleni Peabody. Rođen je premalen, slijep i gluh. Noge mu od samog početka nisu dobro funkcionirale. Veterinar je preporučio eutanaziju, jer je mislio da nema šanse da takav može imati život koji je nešto drugo osim patnje. Na svu sreću, pogriješio je. Malenog je na skrb uzela udruga faithfulminis, koja se brine o ponijima.

Neki od njih trenirani su da budu terapijski, ali ima i onih koji su na njihovoj skrbi, bez posebne zadaće koju obavljaju. Trude se da budu sretni i ispunjeni, a čini se da im to s Peabodyjem zaista uspijeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:29