DIVNA PRIČA

Video: Pogledajte kako je junački ova mama mačka branila svoje mačiće od ljudi

Kad su je uspjeli uloviti, nije bila sretna, ali se malo smirila videći da njenim malenima nitko ne misli učiniti ništa nažao

Ilustracija

 Radko Voleman/Česká Ilustrační Fotografie/Profimedia

Jedna divlja mačka namučila je spasitelje koji su odlučili pomoći da ona i njeni mačići ne budu na cesti, nego da malci odrastu na sigurnom i toplom. Priča je to volontera kalifornijskog utočišta Cats Of San Bernardino, koji su prošli pravu muku s ovom malenom obitelji.

Mački, koja je dobila ime Creekside, nije bilo lako prići. Najprije je puhala na njih, a potom pobjegla. Jedva su je uspjeli namamiti u zamku, i to uz pomoć jednog mačića. Bio je tek dan star, tako da je panično mijaukao, tražeći majku. Druge su odmah premjestili u toplo.

Majčinski nagon je odradio svoje, tako da je mačka ulovljena i obitelj je potom preseljena na toplo. No, Creekside ni s vremenom nije postala privrženija svojim spasiteljima. Urnebesan je prizor u kojem vidimo kako su iz njenog kaveza vadili mačiće da bi vidjeli je li s njima sve u redu, razvijaju li se kako treba i koliko su teški. Za te situacije pripremili su jedno kuhinjsko pomagalo koje je omogućavalo da malene izvuku van, a da ne pretrpe baš nikakve ozljede. Mora se priznati, zaista su bili kreativni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 03:00