MALI JUNAK

Pas spasio život svojoj vlasnici: ‘Stajao je na rubu ponora i lajao, nismo znali što mu je...‘

Na teren je odmah izašlo 18 vatrogasaca - dio njih išao je pješice, drugi dio u helikopteru

Ilustracija

 Markus/Stockimo/Alamy/Alamy/Profimedia

Kad su planinari vidjeli da jedan pas luđački laje, pozvali su pomoć. Ispostavilo je da je lajao zbog svoje vlasnice, koja je pronađena 60 metara niže od njega. Ona je helikopterom prebačena u bolnicu.

Sve se to dogodilo u ponedjeljak na stazi Lanipo u Kaimukiju, na Havajima. Jedan je planinar pozvao hitnu pomoć i rekao im da je naišao na psa, koji je posve sam, a laje prema strmoj padini. Na teren je odmah izašlo 18 vatrogasaca - dio njih išao je pješice, drugi dio u helikopteru. Izvukli su psa, koji je bio na nepristupačnom mjestu, a dok ga je vodio na sigurno, pilot je vidio nešto neobično nešto niže od psa, niz strmu liticu.

Nakon što je čupavca ostavio na sigurnom, vratio je helikopter na isto mjesto, a onda su izvukli taj premet - bila je to torba puna stvari. No, nisu povezali činjenice koje su trebali, pa su zato nazvali broj telefona koji je pisao na psećoj ogrlici. Nitko se nije javljao, pa su policajci pokucali na vrata vlasničine kuće. Kako nitko nije odgovorio, a potom su otkrili njen automobil parkiran na početnom dijelu staze, zaključili su da je pas možda lajao jer mu je vlasnica pala niz liticu.

Na kraju su, nakon opsežne potrage, ispod gustog lišća pronašli ozlijeđenu 35-godišnjakinju. Bila je oko 30 metara ispod mjesta gdje je pronađena njena torba, objavili su vatrogasci.

Tri sata nakon što su planinari pozvali pomoć zbog psa koji je lajao, njegova je vlasnica stigla u bolnicu, piše CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 00:04