MALENA ARIEL

Operirana kujica sa šest nogu koja je privukla pozornost cijelog svijeta, evo kako sad izgleda

Slučaj je bio kompliciran i zahtijevao je blisku suradnju niza stručnjaka

Ariel u rujnu

 Greenacres Rescue

Kujica Ariel, koja je postala poznata diljem svijeta kao štene koje je netko izbacio na cestu jer je rođena sa šest nogu, operirana je. Štene je pronađeno u rujnu prošle godine u Pembrokeu u Walesu. Preuzela ju je organizacija Greenacres Rescuea koja joj je i pronašla privremeni dom, a odmah su počeli s prikupljanjem sredstava za operaciju.

Kujica je dobila ime po liku iz Disneyevog filma Mala sirena jer su njezine djelomično spojene dodatne stražnje noge nalikovale sireninom repu.

- Radilo se o dva zahvata, koja su trajala oko dva sata. Na svu sreću, sve je prošlo u najboljem redu. Ariel je već dan nakon operacije hodala, jela i pila. Jedna briga koju imamo idućih dana su infekcije, ali njena privremena obitelj je zaista sjajna, veterinari paze na sve i stvarno je u najboljim rukama. Tijekom vikenda se vratila kući i, nakon oporavka i fizioterapije, tražit ćemo joj i trajni dom - rekao je Mikey Lawlor, osnivač i menadžer Greenacres Rescuea za BBC.

Dodao je kako je reakcija na priču ove kujice bila nevjerojatna. Poruke su stizale sa svih strana svijeta i ljudi su se odazvali pozivu za pomoć. Donacije su stigle čak iz Australije, a to je malenoj kujici pomoglo da ode na operaciju.

- Slučaj je bio kompliciran i zahtijevao je blisku suradnju niza stručnjaka - onih s ortopedije, kirurgije mekog tkiva, anesteziologa i radiologa. Drago nam je da se dobro oporavlja. Kao dio Sveučilišta u Bristolu, mi smo centar posvećen učenju tijekom cijele karijere i ponosni smo na inovacije i liječenje kućnih ljubimaca kao što je Ariel. Bilo je veliko zadovoljstvo liječiti je - rekla je Vicki Black, direktorica Langford Vets, bolnice u kojoj je kujica operirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 05:55