AVANTURISTIČKI DUH

Nestali mačak pronađen istog dana kad je i nestao, ali je bio 65 kilometara daleko od svog doma

Vlasnica je mislila da je mačak u susjednoj ulici, a ne u susjednoj pokrajini

Ilustracija

 Picture Partners/Alamy/Profimedia

Mačak imena Charlie našao se u avanturi svog života (i brojnim svjetskim medijima) nakon što je pobjegao od doma, sakrio se u automobilu, vozio se više od 60 kilometara, a onda, kad je otkriven, ljudima zadao više od sat vremena posla na njegovom izvlačenju.

Petogodišnji Charlie iz Grangetowna u britanskom Sunderlandu, nestao je u nedjeljno jutro. Njegova vlasnica Laura Caroll i njena kćer pretražile su susjedstvo: hodale naokolo vičući njegovo ime, pokazivale ljudima njegovu fotografiju i lijepile letke s molbom da im se javi onaj tko ga he vidio. Na društvenim su mrežama također objavili da njihovog mačka nema.

No, kao da je u zemlju propao.

No, sve se riješilo u praktično jednom danu. Javili su joj se volonteri skloništa da je mačak kod njih, ali ono što je njoj bilo nevjerojatno jest da je ljubimac pronađen u 65 kilometara udaljenom Warkworthu. Bila je u šoku prepoznavši Charlieja - mislila je da je mačak u susjednoj ulici, a ne u susjednoj pokrajini. Njezin bivši suprug je otišao po mačka i vratio ga doma.

Što se točno dogodilo? Mačak se zavukao u automobil nekog od susjeda, koji uopće nije vidio da je malac tamo. Kad je došao na svoje odredište, u jedan dom za umirovljenike u kojem povremeno radi, ljudi oko njega su odmah vidjeli mačku. Bilo im je potrebno sat vremena dok ga nisu izvukli iz automobila, jer nije reagirao ni na kakvu hranu i nije se sam htio izvuci iz automobila, a onda su ga predali lokalnom utočištu.

- On je kućni mačak i, kad ode vani, ne zadržava se dugo. Ja se u prvi mah nisam ni zabrinula, ali djeca jesu, pa smo zato odmah krenuli u potragu. Ne moram ni reći da sam bila veoma iznenađena činjenicom da je pronađen toliko daleko od doma. Mislim da je pobjegao kroz otvoreni prozor, ali puno me pitate ako tražite da vam objasnim kako se zavukao u nečiji auto, jer to ne znam. Nakon ovog iskustva ćemo ga definitivno čipirati - rekla je njegova vlasnica Laura za Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 21:13