SKITNICA

Mačak pobjegao vlasniku, a nakon pet dana pronađen tisuću kilometara dalje od mjesta nestanka

Nagađa se da ga je netko prevezao, možda planirajući da ga odvede veterinaru na očitanje čipa

Fotografiju mačka vlasnici su poslali brojnim skloništima, nadajući se da će im se javiti netko tko ga je vidio 

 Animal Control City of Fernley

Mačak imena Tyler nestao je na stajalištu za kamione u Nevadi — a zatim se pojavio pet dana kasnije u Wyomingu. Ne zna se kako je taj momčić uspio prijeći punih tisuću kilometara.

- Ne znamo kako je došao s jednog mjesta na drugo - rekla je za Lydia Gomez za McClatchy News, piše Yahoo. Ona je zaposlena u skloništu za životinje Rock Springs u Wyomingu, gdje je mačak doveden. Jedan ga je muškarac pronašao kako luta po garaži u kojoj su bili parkirani kamioni. Vidio je da se životinja ponaša pitomo, pa je pomislio kako je možda netko traži. Zbog toga ju je odveo u sklonište, s nadom da ima čip. Imala ga je, ali su svi bili u šoku kada su shvatili da je njegov vlasnik solidno daleko.

- Kad je nazvala da nam kaže da je on u Rock Springsu, rekla sam, ‘Čekaj, što? Gdje je to?’. Nisam mogla vjerovati - rekla je vlasnica Brandi McIntyre za Cowboy State Daily.

Rekla je zaposlenici skloništa da je njen suprug bez mačka ostao u Nevadi, gdje se zaustavio da malo odmori.On je vozač kamiona koji mačka često vodi sa sobom na duža putovanja, da mu pravi društvo. No, na tom je putovanju sve pošlo po zlu. Nakon što je mačak nestao, čovjek je morao nastaviti vožnju, i vratiti se nazad u Illinois, gdje živi i radi, ali su on i žena objavljivali u brojnim grupama da traže mačka. Nije bilo nikakvih reakcija na to, nitko ga nije vidio.

Sad znaju zašto - oglas o nestalom ljubimcu objavljivali su u Nevadi, a ovaj je bio kilometrima daleko. Nagađa se da ga je netko prevezao, možda planirajući da ga odvede veterinaru na očitanje čipa, ali je mačak otišao kad se automobil zaustavio. Nije bio prljav, tako da očito nije put prevalio zavučen u motor automobila.

Na kraju je mačak vraćen svojim vlasnicima zadnjeg dana prošle godine, a oni su odlučili da ubuduće bolje paze na njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 18:27