VIDEO

Kakav plesni par: Pogledajte psa i njegova vlasnika kako vješto plešu oko šipke

Psu vrtnja ni najmanje ne smeta, a u nekim trenucima čak i zamahne repom

Ilustracija

 Andrew Kearton/Alamy/Alamy/Profimedia

Ples na šipci zadnjih je godina postao iznimno popularan, no navikli smo da se oko štange vrti čovjek. Ipak, čini se kako smo bili isključivi - tamo gdje može čovjek, uvijek može i pas. Ako plešu druge plesove sa svojim ljudima, zašto ne bi i ovaj. Istina, ovdje ni fizika ni njihova anatomija ne pomažu, ali ne vidimo zašto bi ih to zaustavilo.

Naime, vlasnik tog čupavca voli ovu vrstu plesa, pa je odlučio u to uključiti svojeg ljubimca. Najprije ga je primio u naručje da vidi kako mu se sviđa, a kad pas uopće nije reagirao, počeo je to raditi sve češće. Premda mi to ne bismo radili svojim psima, on svojeg najbolje poznaje i očigledno razumje da pas uživa u tome da on i njegov čovjek imaju neku zajedničku aktivnost. Pas u određenim pozicijama zamahne repom, a u drugima djeluje kao da malo manje uživa, ali sve u svemu, ni najmanje se ne buni.

Njegovom je čovjeku ovo odlična stvar: na ovaj način sigurno brže napreduje, jer je opterećenje kojeg izlaže mišiće prilično veče. Uvećano je, naime, za težinu njegova psa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 02:37