VIDEO

Bezopasna, kućna mačka? Ne baš: Pogledajte kako se zaletjela na kojote, a evo i koga je spašavala

Iako neko vrijeme veterinari nisu bili sigurni hoće li ostati bez noge, na kraju amputacija nije bila nužna

Ilustracija

 -/Ardea/Profimedia

Znamo da su mačke neustrašive - vidjeli smo snimke na kojima se junački zalijeću na pse, konje, aligatore... Ništa njima ne znači veličina ni prehrambene navike životinje koja joj je u tom trenu neprijatelj. Mačje junačko srce ne preza od većeg protivnika. Posebno je to dirljivo za vidjeti kada mačka je juri nekoga zbog sebe, nego zato što pomaže drugome stvorenju.

Upravo to bila je motivacija mačke imena Binx, koja sa svojom obitelji živi u američkom Sioux Cityju u Iowi. Ne bi se za njeno junačko djelo niti znalo da obitelj nema instaliranu kameru s vanjske strane kuće, koja snima dvorište. Kada se jedne večeri njihov pas Oakley u kuću vratio krvav, pa su s njim odjurili veterinaru, nisu znali što se točno zbilo. Znali su samo da su shin-tzua pustili u dvorište da obavi svoje, a on se vratio sav krvav.

Provjerivši kamere, otkrili su nešto nevjerojatno. Dok je maleni Oakley obavljao svoj ‘posao‘ na njega su nasrnula dva kojota. Maleni ne bi imao nikakve šanse da se u tom trenutku nije pojavila Binx. Ne gubeći ni sekunde, mačka se zaletjela na dvije životinje i otjerala ih. Dok je ona trčala za njima, Oakley se vratio u kuću.

Binx mu je spasila život, a maleni se oporavio. Iako neko vrijeme veterinari nisu bili sigurni hoće li ostati bez noge, na kraju amputacija nije bila nužna. A mačka? Ta je postala pravi junak kuće, što je i zaslužila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:54