NEOČEKIVANO

Žena na cesti vidjela velikog stvora, a onda mu se približila i ostala u šoku: ‘Pobogu, što je ovo?!‘

Ove životinje nisu uobičajene u tom dijelu svijeta, pa stručnjaci smatraju kako je riječ o nečijem kućnom ljubimcu
 Screenshot Facebook

Ponekad je, prilikom susreta s nekom životinjom, lako zaključiti o kome se radi. Ako ga vidimo izdaleka, a poznajemo životinje koje su mu u tom području nalik, lako je zaključiti koga gledamo.

No, ponekad se možemo ozbiljno prevariti na taj način procjenjujući koga gledamo.

Svjedoči o tome slučaj iz Floride, gdje je žena vidjela veliko, gušteroliko stvorenje uz cestu. Zaključila je da se radi o aligatoru, a kad je njena kćer, s kojom je u tom trenutku bila u automobilu, majci ponudila da izađe i iz blizine snimi stvorenje, njena majka joj je naložila da se ne miče.

Gmaz pred njihovim očima je neodlučno pokušavao odlučiti hoće li prijeći cestu, a na kraju je odustao.

- Bio je ogroman. Pomislili smo, u prvi mah, da je to aligator, no kad smo se približili, shvatili smo da je to neko drugo biće. Pomislila sam: ‘Sra**, to nije aligator‘. No, stvor je bio prilično smiren. Nikad nisam vidjela nešto takvo kako šeće naokolo i zabrinula sam se hoće li naštetiti našem području, ekosustavu, drugim stvorenjima - rekla je Renne Aland, piše Lad Bible.

Nakon što je stvor otišao svojim putem, a ona s kćeri došla doma, fotografije je odmah poslala u Florida Wildlife Commission kako bi im javila koga je susrela. Oni su joj odgovorili kako misle da bit to mogao biti azijski vodeni varan. Riječ je o drugom najvećem gušteru na svijetu - najveći su komodski varani. Dobra je vijest kako ovaj varan kojeg su vidjele pripada vrsti za koju nije zabilježeno da napada ljude. Ako to i učine, onda je to u situaciji kada se brane i bore za svoj život. Ako nas ugrizu, problem su bakterije iz njihovih usta, tako da je potrebno odmah otiči liječniku.

No, odakle oni na Floridi? Definitivno nisu vrsta koja živi na tom području, pa stručnjaci nagađaju kako je riječ o nečijem kućnom ljubimcu kojeg je vlasnik ili odbacio ili je ovaj veliki stvor uspio pobjeći i sad pokušava preživjeti u divljini, o kojoj vjerojatno pojma nema. Pitanje je hoće li shvatiti da bi trebao loviti ribe, žabe, zmije i glodavce kako bi preživio, jer je to inače na jelovniku pripadnika njegove vrste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 18:47