FOTO, VIDEO

Zagrebačka obitelj u svom bazenu pronašla pet paraliziranih jazavaca! Male zvijeri nisu mogle izaći...

Malene zvijeri su se stisnule u kutu i nisu imale hrabrosti same izaći ljestvama koje su im pružene kao prva pomoć
 Azil Dumovec

Pet jazavaca u bazenu zvuči kao početak kakvog vica, ali je riječ o stvarnom događaju iz zagrebačkih Remeta. Obitelj jazavaca, prestrašena što ne pronalazi izlaz iz praznog bazena, šćućurila se u jednom njegovom kutu.

image
Azil Dumovec

Strah je male zvijeri toliko paralizirao da si nisu znale pomoći ni kad su im ljudi, koji tamo žive, donijeli ljestve prekrivene daskom te ih spustili do životinjica. U najvećem broju slučajeva jazavcima je to dovoljno da po dasci istrče iz bazena. No, ovaj se put to nije dogodilo. Kad su ljudi vidjeli da su se jazavci stisli u svom kutu i ne mrdaju, pozvali su hvatače iz Dumovca.

image
Azil Dumovec

- Kolega Domagoj iz naše terenske ekipe nježno ih je uhvatio. Utvrdio je da se radi o dvije odrasle i tri mlade jedinke. Kako bi se uvjerio da se nisu ozlijedile pri padu u bazen, odvezao ih na pregled u Oporavilište. Veterinar Jadranko brzo je s nama podijelio dobre vijesti. Svi su jazavci posve zdravi! Time nam je dao zeleno svjetlo za njihov povratak u prirodu.

image
Azil Dumovec

Ovu intervenciju ćemo iskoristiti za ponavljanje upozorenja građanima da bazene, šahtove i slične ukopane objekte prekrivaju, odnosno zatvaraju. Divlje životinje ne očekuju da će im se nešto takvo naći na putu, pa mnoge u te objekte upadaju. Neke se, nažalost, pri padu i ozljeđuju - poručili su iz Dumovca i dodali kako su zahvalni svim građanima koji su im pomogli u ovoj akciji. Iako je bilo pakleno vruće, nikome ništa nije bilo teško, dodali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 19:55