DIVNA IDEJA

Stara dječja kućica na drvetu postaje hotel za najmanju vrstu šišmiša u Velikoj Britaniji

Nekada su živjeli u špiljama, ali sada ih se često nalazi u starim objektima - štalama, kućama, zgradama...

Kućica na drvetu, ilustrativna fotografija

 Paul Bradforth/alamy/profimedia

Napuštena kućica na drvetu u britanskom Worcestershireu trebala bi se pretvoriti - u hotel za šišmiše. Zaklada Worcestershire Wildlife pretvorit će drvenu konstrukciju u prirodnom rezervatu The Knapp and Papermill u sklonište ovim malenim letačima, koje će biti posebno namijenjeno malenim potkovnjacima (Rhinolophus hipposidero). Naravno, moraju je preurediti. Planiraju je izolirati i zatamniti iznutra, kako bi šišmišima bila ugodna za boravak.

Od 18 vrsta šišmiša koji žive u Ujedinjenom Kraljevstvu, 14 ih se može naći u Worcestershireu, a njih 11 boravi upravo u rezervatu. Prema Zakonu o divljini i prirodi, nezakonito je namjerno ili nesmotreno uznemiravati, ozljeđivati ​​ili ubijati šišmiše ili oštećivati ​​ili uništavati njihova skloništa

Mali potkovnjaci jedna su od najmanjih vrsta šišmiša u Velikoj Britaniji. Nekada su živjeli u špiljama, ali sada ih se često nalazi u starim objektima - štalama, kućama, zgradama... Kao i drugi šišmiši u toj zemlji, riječ je o noćnoj vrsti, koja se hrani mušicama, moljcima i drugim letećim kukcima.

Dominique Cragg iz Zaklade rekla je za BBC Radio Hereford & Worcester da je kućicu na drvetu donirala obitelj.

- U rezervatu se trenutačno nalazi sklonište za oko 30 ženki koje ljeti tamo dolaze imati mladunce. Najvažnija stvar im je da su im domovi visoko iznad zemlje - objasnila je.

image

VauMijau Banner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 20:02