U NEVOLJI

Ova tri malena pernata stanovnika Zagreba spašena su u jednom danu, trenutno su na liječenju

Iz Oporavilišta podsjećaju ljude da su oni odgovorni za sve životinje na javnim površinama i da njih trebaju zvati kad one zatrebaju pomoć

Lastavica

 Azil Dumovec

Tijekom ljeta svakoga dan hvatači iz zagrebačkog Oporavilišta za divlje životinje imaju nekoliko intervencija vezanih za ptice. Pernati stanovnici Zagreba uvale se u kojekakve nevolje, a nekada su i za njihove probleme odgovorni ljudi. Na svu sreću, oni za koje Oporavilište sazna imaju veliku šansu biti spašeni.

image

Golub grivnjaš

Azil Dumovec

- Najčešće u pomoć priskačemo gradskim golubovima i vranama. U srijedu su se tako među pticama koje smo preuzeli i prevezli u Oporavilište našli iscrpljen mladi golub grivnjaš, ozlijeđena lastavica i vjetruša. Želimo im uspješno liječenje i brz oporavak - objavili su.

image

Vjetruša

Azil Dumovec

Podsjećaju i na to koliko je važno dojaviti za bilo koju divlju životinju koja je u nevolji. Nije važno o kojoj se vrsti radi - oni će doći po nju, odvesti je svojim veterinarima i nastojati joj pomoći. Često oni koji pronađu kakvo ozlijeđeno stvorenje nisu sigurni što činiti i koga obavijestiti da mu dođe pomoći. Postupak je u Zagrebu vrlo jednostavan - treba nazvati na dežurni telefon azila u Dumovcu i javiti im gdje se životinja nalazi, o kome je riječ i kakav je problem. Hvatači često savjetuju ljude da životinju, ako ikako mogu, stave u kakvu kutiju ili ostanu uz nju sve dok pomoć ne dođe, kako ne bi nastradala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2024 19:00