NOVI ŽIVOT

Odbjegli magarac, nekoć ljubimac, sad živi punim plućima s krdom divljih losova

Diesel se preplašio i pobjegao 2019. godine, za vrijeme planinarenja blizu kalifornijskog mjesta Clear Lake

Ilustracija

 Uffjim/alamy/alamy/profimedia

Magarac ljubimac koji je svojim kalifornijskim vlasnicima pobjegao prije pet godina, pronađen je kako živi život punim plućima s novom obitelji - krdom divljih losova, prenosi BBC.

Terrie i Dave Drewry iz Auburna bili su uvjereni da je životinja, koju je u lipnju slučajno snimio jedan planinar, njihov ljubimac Diesel. Rekli su da im je laknulo što je njihov ljubimac na sigurnom i odlučili su Diesela pustiti da i dalje slobodno luta s novom obitelji kao ‘divlji magarac‘.

Diesel se preplašio i pobjegao Daveu još 2019. za vrijeme planinarenja blizu kalifornijskog mjesta Clear Lake. Ni višetjedna dobrovoljna potraga za njim nije dala rezultate pa su se vlasnici na kraju pomirili sa sudbinom i odustali od potrage.

No početkom lipnja planinar Max Fennell uočio ga je među krdom divljih losova. Objavio je snimak na društvenim mrežama, napisavši kako jedini magarac među njima izgleda sretno i zdravo.

- Bilo je to nevjerojatno... napokon smo ga ugledali i sad znamo da je dobro. Uživa u životu punim plućima, sretan je i zdrav pa nam je laknulo - ispripovijedala je BBC-ju Terrie Drewry.

Krdo losova živi nekoliko kilometara od mjesta na kojemu je nestao Diesel. To je područje na kojemu nema divljih magaraca.

- Tako potpuno različita životinjska stvorenja naučila su živjeti zajedno. Sada su obitelj - rekla je zadovoljno Terrie Drewry.

Nakon Dieselova nestanka Drewryjevi su k sebi doveli nove magareće ljubimce te su Diesela odlučili pustiti da živi s novom obitelji.

- Bilo bi gotovo nemoguće sada ga uhvatiti, jer je on u međuvremenu doista postao divlji magarac - kazala je Drewry dodavši da je Diesel star oko osam godina, no da magarci mogu poživjeti i do 40 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 13:49