LOŠ DAN NA POSLU

Čistači pronašli mrtvu čudnu morsku zmiju, stručnjaci: ‘Ljudi, to nije ono što ste mislili... !‘

Svoj pronalazak, koji je bio 1.5 metar dug i prilično je smrdio, donijeli su u svoje urede
 Jam Press/jam Press/profimedia

Čistači plaža na danskom otoku Bornholmu nedavno su doživjeli šok kada su iz pijeska pokupili nešto za što su isprva mislili da bi mogli biti ostaci morske zmije. Samo to bi bilo dovoljno da se dan postane prilično neobičan za ljude koji obično na plaži pronalaze komade plastike ili kakve brodske dijelove. No, sve je ispalo još čudnije kad su otkrili kako ono za što su mislili da je morska zmija nije bilo živo biće. No, bilo je dio živog bića.

Riječ je, naime, o penisu grbavog kita.

Koji je, kako piše IFL Science, prilično smrdio i čistači uopće nisu bili sretni što su ga našli. No, svoj pronalazak, dugačak 1,5 metar, donijeli su u svoj centar. Kasnije su otkrili kako je njegovog nesretnog vlasnika more izbacilo na plažu u južnom Bornholmu ranije ove godine. Potvrdili su im to stručnjaci kojima su se čistači obratili kako bi mi otkrili o kojoj je zmiji riječ. Ovi su im pojasnili o čemu se zapravo radi.

- Veliko čudno biće isplivalo je u ponedjeljak na kopnu blizu Snogebæka. Ispostavilo se, nakon nekih nagađanja da je to penis koji pripada mladom grbavom kitu koji je ranije ove godine isplivao u Dueoddeu u južnom Bornholu. Bio je to, zaista, drugačiji dan na poslu - objavili su na Instagramu iz lokalne konzervatorske grupe Naturbrnholm.

Inače se intimni dijelovi kitova rijetko viđaju, pa je mnogo toga o njihovom seksualnom životu nepoznato. Jasno je kako ovaj pronalazak prilično zanima istraživače. Zbog toga će se pronalazak konzervirati, kako bi mogao služiti za neka buduća istraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 18:03