RIJETKO SE VIDI

Zmija koja je progutala drugu: Par u Dalmatinskoj zagori proveo ‘obdukciju‘ i iznenadio se otkrićem

Neki gmazovi, naime, nemaju problema kada je riječ o hranjenju pripadnicima svoje vrste
 Privatni album/Slobodna Dalmacija

Jednom prigodom je Ava Karabatić na pitanje "boji li se zmija?", izjavila da se ne boji, budući da je kako veli: "Zmija zmiji najbolji prijatelj". Da ta izjava naše reality zvijezde baš i ne drži vodu dokazuju snimka koju su od čitatelja dobili novinari Slobodne Dalmacije. Nastale su u Dalmatinskoj zagori, na jednom ranču.

Par koji im je poslao snimku je na svoj imanju našao mrtvog poskoka. Ono što ih je iznenadilo jest da je bio prilično okrugao, kao napuhnut. Zapitali su se što je to pojeo da ima takav oblik, jer nisu nikad prije vidjeli zmiju koja tako izgleda.

Budući da je nesretna životinja bila mrtva na njoj su obavili "obdukciju" kako bi utvrdili sadržaj utrobe, odnosno onoga što je progutala. Nije poznato zašto su se odlučili baviti time da raspore mrtvu zmije i to snime, jer većina ljudi, bez obzira na to koliko je znatiželjna, ne bi napravila ovako nešto. Dvojac je tako uz pomoć skalpela koji je bio "montiran" na štapu, izrezao kožu i iz utrobe izvadili drugu zmiju, s kojom je poskok omastio brk.

Nije to nikakva rijetkost, jer neke zmije nemaju problema kada je riječ o hranjenju pripadnicima svoje vrste. No, ljudi to rijetko vide.

image
Privatni album/Slobodna Dalmacija
image
Privatni album/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 08:46