NEOČEKIVANI GLEDATELJI

Životinje na terenu na dva sata prekinule meč, teniska legenda tvrdi: ‘Nikad nisam ovo vidio...‘

Carlos Alcaraz, koji je servirao, počeo se braniti i zatim pobjegao u svlačionicu

Premještanje pčela

 Frederic J. Brown/Afp/Profimedia

Pisali smo mnogo puta o raznim životinjama koje su prekidale sportaše. Od mačaka i pasa koji su istrčali na nogometni teren, preko vjeverica i aligatora koji su ometali golfere, pa preko raznih vrsta zmija.... Sve one su se, jasno, slučajno zatekle na površinama koje su u tom trenutku zauzeli ljudi. U svim tim slučajevima nije bilo druge nego čekati da se životinja makne s terena (ili je maknuti), pa tek onda nastaviti.

Novi slučaj prekida vezan je za - pčele. Četvrtfinalni meč između Alexandera Zvereva i branitelja naslova Carlosa Alcaraza na turniru u Indian Wellsu morao je biti privremeno prekinut u četvrtak nakon što se roj pčela spustio na teren.

Meč je prekinut u prvom setu, samo devet minuta nakon početka okršaja, kada su se tisuće pčela spustile na Stadion 1. Alcaraz, koji je servirao, počeo se braniti i zatim pobjegao u svlačionicu.

Službeni X račun turnira prikazao je slike brojnih pčela koje su se skupile na televizijskoj kameri.

- Nikada nisam vidio ništa slično u 39 godina bavljenja tenisom. Nevjerojatno - napisala je teniska legenda Boris Becker na društvenoj platformi X.

Trebalo je gotovo dva sata da se meč nastavi i to nakon što je stigla pomoć koja je pčele nježno preselila na drugo mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:57