VIDEO

Žena ugledala kako crni rep viri ispod poklopca wc školjke: ‘U panici je istrčala i zvala u pomoć‘

Javni zahod u kojem se otkriće dogodilo odmah je zatvoren, a vrlo brzo stigla je i policija

Ilustracija

 Rattlesnake Solutions/tmx/mega/The Mega Agency/Profimedia/

Kad je Tennille Bankes ušla u javni toalet u mjestu Goondiwindi u Queenslandu odmah je shvatila da nešto nije u redu. Umjesto da se zatvori u kabinu, izjurila je van i tamošnjoj zaposlenici pokazala što je vidjela. Ispod zatvorenog poklopca školjke virio je rep zmije. Zaposlenica je odmah pozvala policiju, a oni hvatača zmija, a za to vrijeme je toalet bio zatvoren.

Hvatačica zmija koja je stigla u pomoć gmaza je nježno premjestila u vreću i odnijela na sigurno, dalje od ljudi. No, nije ovo uopće tako rijetko kako se može pomisliti, kažu stručnjaci. Stvar je u tome da su WC školjke, barem u tom dijelu svijeta, mjesta u kojima se razmnožavaju žabe, a to pak privlači one zmije koje ih jedu. Nije da u zahodima traže skloništa, jer se ni ne zadržavaju previše unutra, nego samo hoće nešto pojesti.

Kako piše Guardian, nakon nekoliko tjedana intenzivnih oluja na istočnoj obali zemlje, koje su bile praćene i priličnom vrućinom, ova je školjka bila idealna za zmiju koja želi nešto pojesti, ali se i rashladiti. Stručnjaci u ovakvim slučajevima imaju jedan savjet: maknite se. Mnogi se uplaše kad naiđu na zmiju i odmah je napadnu, kako bi je ubili, zbog čega ih ona, u pokušaju da se obrani, napada. Najbolje što se da napraviti jest maknuti se i pustiti zmiju da ode svojim putem. Ako je to nemoguće, treba pozvati hvatača da zmiju odvede dalje od nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:59