DOGAĐA SE

Žena mislila da je spasila štence, a onda otkrila istinu: ‘Jao, pa to su divlje životinje!‘

Brzo ih je vratila na mjesto gdje su pronađeni, a nešto kasnije je majka došla po njih

Canis latrans

 -/Ardea/Profimedia

Lako se nama smijati ljudima koji doma dovedu hijenu misleći da je pas ili leopardsku mačku, misleći da je obična. No, da živimo u malo drugačijoj klimi i da je naokolo više životinja koje nalikuju na pse i mačke, a koje nam izgledaju kao da su u nevolji, lako bi se i nama moglo dogoditi da doma dovedemo nešto što ne bismo trebali. Mi s VauMijau smo posebno mekog srca - mi bismo i komodskog varana doveli doma, da možemo.

Kako god, jedna je žena odlučila pomoći posve malenim štencima. Bar je ona mislila da se o tome radi. Jessie Remick Tussing iz američkog Oregona, koja radi u lokalnom skloništu za životinje, dobila je poziv vlasnika jedne kuće, koji je pronašao leglo pasa u blizini svojeg doma. Bio je posve uvjeren da ih je majka ostavila, jer se nije pojavljivala, pa je pozvao Jessicu u pomoć.

Ona je otišla po malene i dovela i doma. Utoplila ih i neko vrijeme promatrala, zbunjeno. Od prve sekunde nešto ju je u vezi tih malenih kopkalo, premda nije bila sigurna zbog čega. Jednostavno, instinkt joj je govorio da tu nešto ne valja.

Zamolila je zato stariju kćer da provjeri koje sve divlje životinje žive u njihovom području. Neke su odmah isključene, no kad su majka i kćeri vidjele malene kojote, sve im je bilo jasno.

Njihovo meko srce potaknulo ih je da doma dovedu leglo kojota. Ne ostavljenih štenaca, nego kojota.

Nisu trebale ni razgovarati - slatke malene ‘štence‘ spremile su u kutiju i vratile ih na mjesto gdje su pronađeni, objasnivši vlasniku kuće o čemu se radi, uz molbu da ih ne dira. Žena je kasnije napisala da je majka došla po njih. Premda su joj neki prijatelji komentirali da je trebala sebi ostaviti barem jednog, jer su jako slatki, pojasnila im je da se ponijela odgovorno, premda joj se jako svidjela ideja da doma ima kojota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:56