PRAVDA

Žena bacila mačiće u kontejner, policija je privela... Mora platiti 120 tisuća eura kazne

Optuženica je negirala optužbe, tvrdeći da je samo bacala smeće, no dokazi govore protiv nje

Ilustracija

 Sasirin Pamai/Panthermedia/Profimedia

Vijest da je sedamdesetpetogodišnja žena bacila četiri tek rođena mačića nije, nažalost, iznenađujuća, jer je to česta pojava i kod nas i u svijetu. No, ono što ovaj slučaj izdvaja od mnogih sličnih je da su grčke vlasti ženu kaznile novčanim iznosom od 120 tisuća eura, piše portal WagWag.

Žena je mačiće vezala u plastičnu vrećicu i bacila ih u kontejner u blizini svoje kuće, a nemili događaj je vidjela njena susjeda koja ju je odmah prijavila policiji. Nakon uhićenja i davanja izjave, žena je puštena na slobodu uz uvjet da se jednom mjesečno javlja policiji u Volosu. Također joj je određena novčana kazna od 1500 eura plus 120 tisuća eura administrativne kazne - to je 30 tisuća eura po životinji, kako je i predviđeno zakonom.

Žena je negirala optužbe, tvrdeći da je samo bacala smeće, te da nije bacila mačiće. No, susjeda koja ju je prijavila tvrdi da je bacila tek rođene mačiće.

Incident je prošlog ponedjeljka navečer prijavila Grupa za zaštitu životinja Volos. U utorak ujutro je žena uhićena a policija je mačiće odnijela u policijsku upravu Volos, dok ih volonter za zaštitu životinja nije preuzeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 01:32