NEVJEROJATNO!

Zaposlenik azila pronašao izgubljenog psa, no umjesto da ga vrati obitelji, napravio je nešto užasno

Nedugo nakon toga je dao otkaz, ali mu je policija veoma brzo ušla u trag

Ilustracija

 Ardea.com/Jean-michel Labat/Ardea/Profimedia

Puno nevjerojatnih priča čitamo u zadnje vrijeme, a jedna takva stiže iz New Yorka. Tamo je uhićen jedan zaposlenik azila za napuštene životinje i to nakon što je vlasnicima rekao da im je ljubimac preminuo. Što je problematično? To što je životinja bila itekako živa, a on je to znao jer ju je - prodao nekome drugome.

Scott Casterline (51) uhićen je u četvrtak i optužen za krađu psa, devetogodišnjeg jorkširskog terijera po imenu Hope, i njegovu kasniju prodaju dok je radio u azilu navodi se u priopćenju za javnost iz okruga Steuben.

Casterline je pronašao Hope kako luta gradom Corningom, u čijem je azilu za napuštene pse tada radio. Malena je odvedena u sklonište. Njeni su je vlasnici tražili, ona je bila čipirana, tako da je samo trebao obavijestiti vlasnike da je kujica pronađena i da mogu doći po nju. No, Scott je odlučio napraviti nešto drugo: zanemariti čip i podatke na njemu te prodati psa nekome drugome.

- Navodno je gospodin Casterline, djelujući kao javni službenik, uzeo tuđu imovinu, psa, prodao tu imovinu i lažno prijavio smrt tog psa - stoji u izjavi šerifa okruga Steube, piše Guardian.

Policija je počela istraživati ​​navodnu smrt psa nakon što je dobila dojavu o neobičnom slučaju. Vrlo su brzo utvrdili da kujica nije mrtva, nego ima novu obitelj s kojom živi u Ohiju. Oni nisu znali da je ona ukradena i bili su dobri prema njoj. No, kad su im policajci objasnili da pripada drugoj obitelji, predali su im je. Tako se malena Hope vratila doma.

- Konačno možemo sa svima vama podijeliti vijest da je naš voljeni pas, Hope, za kojeg se smatralo da je preminuo prije pet mjeseci zapravo živ i upravo se vratio kući. Bol koju smo prošli zadnjih pet mjeseci, oplakujući njenu tragičnu smrt, bila je užasna. No, kad su se službenici pojavili s našim ljubimcem na vratima - to je bilo pravo čudo - napisala je Jeannine Staller, vlasnica psa na Facebooku.

Casterline je optužen za više stvari, uključujući službeno nedolično ponašanje, zlouporabu imovine i izdavanje lažne pisane izjave. Svoj posao više ne radi, jer je prije nekoliko mjeseci dao otkaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 21:41