SPASILI JE DOBRI LJUDI

Zaigrana kuna pobjegla od majke i zaglavila na nezgodnom mjestu: ‘Malena je sada točno tamo gdje treba biti‘

Dok je trajala akcija spašavanja, životinjicu je mama čekala na obližnjoj livadi. Srećom, malena je iz ove avanture izašla neozlijeđena
 DUMOVEC

Sklonište za nezbrinute životinje Grad Zagreba Dumovec ne brine samo o psima i mačkama, a to su pokazali i u ponedjeljak kad su na području metropole intervenirali zbog - kune!

- Pogledajte tko je večeras uzbunio stanare jedne kuće u Mikulićima! Ljudi koji su već navikli da im kune trčkaraju tavanom, nazvali su nas zabrinuti zbog kune koja im se pojavila na balkonu. Mislili su da je ozlijeđena.

Dok smo dolazili, kunu je mama spustila na tlo ispred kuće, pa se malena zavukla u motor automobila. Dali smo si truda i izvukli je.

Budući da smo utvrdili kako kunica nije ozlijeđena te primijetili da je mama čeka na obližnjoj livadi, pustili smo je u prirodu. Malena je sad točno tamo gdje treba biti - uz majku - napisali su iz Dumovca na Facebooku.

Inače, kune vrlo često obitavaju u blizini ljudskih naselja, okretne su i srčane, vješto se penju i skaču, dobro plivaju i uspješno se provlače kroz najuže pukotine, što je pokazala i ova mala jedinka koja je, srećom, na kraju ipak završila u svom prirodnom staništu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 21:22