MUČNI SLUČAJEVI

Voditeljica čakovečkog azila zavapila: ‘Ja rješenja za romska naselja više nemam, ali ovo treba prestati!‘

Ovo je za prijaviti cijelu državu za sustavno zlostavljanje živih bića, dodala je

Pas iz romskog naselja

 Aleksandra Hampamer

Voditeljica čakovečkog azila Aleksandra Hampamer objavila je potresan status na Facebooku, kojeg prenosimo u cijelosti.

- Znam da me poznajete i znam da znate koju količinu mira mogu stvoriti u sebi u najtežim situacijama. Ali ovo što se događa u romskim naseljima počelo me činiti strašno frustriranom jer ne mogu pronaći rješenje. Ovo je mlada kujica koju je Rom dovukao u naselje iako je imao kujicu koju su mu grad/ministarstvo cijepili, čipirali i kastrirali, za koju mu je sklonište dalo kućicu, a on ni mjesto oko kućice nije mogao čistiti pa je na ljeto sve smrdjelo po izmetu kad nas je zvao i velikodušno je predao.

Bila je to bijelo crna stafordica. Nikad neću zaboraviti smrad koji se širio oko nje kad je stigla u sklonište. Naravno, kad smo je htjeli preuzeti davio je tjednima da je ne da. Nakon par mjeseci od predaje zvao je da je želi nazad.

Pola sata sam mu objašnjavala da nema uvjete za držanje psa i na kraju se izvikala na njega jer je inzistirao da mu vratimo kujicu. U nedjelju poziv da mu je kujicu udario auto. Nabavio je novu (svaka čast svima koji dajete pse u romska naselja, ali ono svaka vam čast!!!) Kažem mu da vodi kujicu veterinaru. Nema kako, kaže on. A ima i kako i zaposlen je. Naravno, ništa nije poduzeo i mi opet, u brizi za životinju, odemo danas tamo i dovedemo je do veterinara.

Prijava će biti proslijeđena, ali ja rješenje za romska naselja više nemam. Napravili smo povijesni projekt tamo, izliječili, zbrinuli, zaustavili razmnožavanje, dobili novce od Ministarstva poljoprivrede, uključili sve institucije da rade, ali sve stane onog trenutka kad njima treba naplatiti kaznu koja se ne može naplatiti sa zaštićenog računa.

Evo, ovaj put prvi put javno pozivam sve odvjetnike, pravnike, ljude koji imaju volje, ideje, ovo je za prijaviti cijelu državu za sustavno zlostavljanje živih bića. Javite mi se u inbox svi koji mislite da na bilo koji način možete pomoći. Trebat ću online volontere koji će slati mailove, trebat ću ljude koji će pisati komentare na svaki post za oglašavanjem štenaca i ispod komentara svih koji se za te štence javljaju, trebat ću ljude da pišu administratorima stranica koji objavljuju legla štenaca bez objavljenog mikročipa majke i štenaca.

Trebat ću ljude koji mogu doći do ministara, vlade, koji imaju više vremena od nas na terenu koji mogu zatrpati mjerodavne institucije mailovima, pismima, pozivima.

Razmislite kako nam možete pomoći i javite mi se u inbox

Ovo treba prestati - napisala je Aleksandra Hampamer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 23:42