PAMETNICA MALA

Vjeverica koja sluša: Pogledajte simpatičnog glodavca koji čeka dozvolu da nastavi jesti!

Riječ je o divljoj životinji koja, iz samo njoj znanih razloga, sluša djevojku koja joj je donijela punu šaku badema
Ilustracija
 Sergio Barrios/Panthermedia/Profimedia

Divlje životinje često znaju nevjerojatno reagirati na ljude. Postoje situacije kada se ponašaju kao da su psi - drugim riječima, bespogovorno poslušaju ono što smo im naredili. Pritom nam uopće nije jasno kako se to dogodilo - nije riječ o životinji koja živi s nama i poznaje naše naredbe.

Upravo takva reakcija je jedne malene vjeverice, koju djevojka hrani bademima. Malena u usta strpa prvi, na što joj djevojka kaže "čekaj!". Maleni glodavac se zaustavlja, spušta šapice na djevojčinu ruku i gleda u kameru. Nekoliko sekundi prolaze, ali životinjica je posve mirna. Ne poseže dalje za hranom, nego očigledno čeka dozvolu za to. Potom djevojka kaže "kreni" i gle čuda, maleno stvorenje nastavlja u usta trpati bademe kao da sutra ne postoji.

Nitko ne zna kako to da je životinjica poslušala, jer djevojka nije objasnila je li ipak riječ o kakvom treningu, no snimka je toliko slatka da je odmah oduševila brojne gledatelje na društvenim mrežama. S obzirom na to da su vjeverice toliko slatke, to uopće ne čudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 18:44