NJUŠKE

Video: Snimka je preslatka, ali ovako se ne treba ponašati kad vidimo medvjede

Simpatični su, ali stručnjaci upozoravaju da su oni divlje životinje i da nas mogu ozlijediti

Ilustracija

 James Hager/Robertharding/Profimedia

Susreti s divljim životinjama više nisu rijetkost. Kombinacija je to više faktora: kako se naša vrsta širi, gradeći kuće i prometnice, tako se brojne životinje odjednom nađu među nama. Njihov dom postao je dio našeg doma i one su, razumljivo, zbunjene. Drugi je razlog nedostatak hrane. Premda se većina divljih životinja užasava ljudi, prazan želudac ne pita, pa će se spustiti do civilizacije kako bi vidjeli mogu li pronaći nešto jestivo.

Diljem svijeta to rade brojne životinje: slonovi, lisice, divlje svinje, medvjedi... Potonji su očito dobro proučili ljudsku vrstu, jer znaju provaliti ljudima u dom i ukrasti hranu, pa zaspati na kauču. Nisu neprijateljski raspoloženi prema nama niti smo im plijen, ali s obzirom na njihovu veličinu, bolje je maknuti se od njih, jer nam mogu zadati kobne ozljede.

Čak i ako smo u automobilu, ne bismo se trebali ponašati kao autorica ove snimke. Istina, snimila je nešto preslatko, medvjede koji prelaze preko ceste, ali stručnjaci upozoravaju da je svejedno bolje ne komunicirati s njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 21:22