VELIK ČOVJEK

VIDEO: Fotograf puzao kroz blato kako bi spasio mladog orla, čiji je prvi let gotovo bio koban!

Ptica se nikako nije mogla sama izvući iz mulja koji joj se zalijepio za krila

Spašavanje orla

 Facebook

Uvijek postoje oni divni, hrabri ljudi koji će pomoći baš svakome u nevolji. Nije im važno koliko je ponekad teško pomoći stvorenju koje se nalazi u problemu, jer im je jasno da nečiji život doslovno ovisi o njima. Među tim ljudima je i muškarac koji je riskirao svoj život kako bi išao u blato i spasio malenog orla koji se gotovo utopio.

Orao je zapeo u blato i nije se mogao izvući. Fotograf koji ga je primijetio shvatio je o čemu se radi i krenuo prema nesretnoj ptici. Mučno je bilo puzati kroz blato više od 200 metara, no bilo je to jedino rješenje.

Orao je, naravno, bio veoma uplašen i pokušao se braniti, jer nije znao koje su čovjekove namjere. No, ubrzo se smirio. Njegov spasitelj tada je iskoristio uže koje je vukao sa sobom cijelo vrijeme, po kojem su ga vatrogasci koji su došli pomoći izvukli iz blata.

Orao je prevezen u oporavilište, gdje su ga očistili i nahranili. Utvrđeno je kako je star svega šest mjeseci te je lako moguće da mu je to bio prvi let. Nakon što se oporavio i dobro naučio letjeti, pušten je u prirodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 02:35