NISU ODUSTALI

Velika spasilačka akcija! Pogledajte kako su muškarci izvukli losa iz ogromne blatne jame...

Znali su da mu moraju pomoći jer je riječ o prostoru kojim se ljudi rijetko kreću, pa nije baš bilo šanse da će ga izvući netko drugi
Ilustracija
 Georgesanker.com/Alamy/Alamy/Profimedia

Spašavanje životinja nekad je lakši, a nekad teži posao. Ne mislimo pritom na emocije, nego na fizički dio - nekad, da bi se pomoglo, treba prepiliti šaht ili srušiti zid. No, ponekad je sve još teže ako pokušavate pomoći velikoj životinji. Recimo, losu. Koji je teži samim time što je uletio u blato. Kad se tome doda činjenica da je jadna životinja izbezumljena, dobijemo spašavanje iz noćnih mora.

Na jednog takvog losa naišla je grupa prijatelja koji su bili u šumi. Bilo im je jasno da je los zatočen u blatu već neko vrijeme, jer je bio pomalo letargičan. Pokušali su ga granom potaknuti da se izvuče, pa su ga gurali... Jasno da ništa od toga nije uspjelo. Onda su shvatili kako bi ga trebalo istovremeno i vući i gurati, kako bi se uspio probiti kroz blato i izvući van, na čvrsto tlo.

Bio je to posao i pol, rekli su njegovi spasitelji, ali odustajanje nije bila mogućnost. Da mu nisu pomogli, jednostavno bi umro u tom blatu. Nije riječ o prometnom području, tako da ga nitko ne bi ni vidio. Zbog toga je njihova spasilačka akcija bila još i važnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 19:42