"BOLESNA SU"

Užas u Španjolskoj: zaklali goveda, dijelove njihova tijela bacili u more

Premda je Ministarstvo poljoprivrede dobilo izvještaj o groznim uvjetima prijevoza životinja, još se nije očitovalo
 Ammit/Alamy/Alamy/Profimedia

Samo nekoliko tjedana nakon što su stotine goveda zaklane u istočnoj španjolskoj luci, jer se smatralo da im meso neće biti pogodno za komercijalne svrhe, Španjolska je naredila odstrel 1 600 teladi s drugog broda koji je preživio tromjesečnu muku na moru, piše Telegraph. Gotovo 180 goveda koja su stradala tijekom putovanja raskomadano je, a njihovi dijelovi bačeni u more, izjavili su iz organizacije za zaštitu životinja koja je objavila službenu istragu o prijevozniku stoke.

Ministarstvo poljoprivrede je naložilo vlasniku broda da izolira životinje i ubije ih "bez patnje". Ako tvrtka ne ispuni rok za izvršenje naredbe do četvrtka, vlada će eutanazirati goveda, upozorili su iz Ministarstva u priopćenju u ponedjeljak, dodajući da je telad bila neprikladna za izvoz ili da se vrati u zemlju.

Igualdad Animal i druge organizacije za zaštitu životinja koriste sudbinu goveda s oba broda kao argument za zabranu transporta živih životinja. Oni su Ministarstvu poljoprivrede poslali podatke prikupljene nakon inspekcije jednog od brodova, kojeg je obišao veterinar. On je utvrdio užasne uvjete smještaja životinja, a utvrdili su kako su mnoge od njih pothranjene i umiru od žeđi. Druge su imale brojne zdravstvene poteškoće. No, Ministarstvo se nije službeno očitovalo o izviješću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 05:13