SRETNICA

Upoznajte Pepeljugu: Mama joj je stala na nogu, pa nije mogla do hrane. To joj je spasilo život

Dobiva suplemente i tablete protiv bolova, dok se čeka da priroda odradi svoje

Pepeljuga

 Facebook

Veselo dvorište, udruga za zaštitu životinja koju u Slavonskom Brodu vodi Darija Debeljak bogatije je za još jednu štićenicu. Riječ je o malenoj svinji koja je dobila ime Pepeljuga. Kao i lik iz bajke, i ova je ljepotica dobila priliku za sreću zbog - noge.

Naime, malena je u Dvorištu završila nakon što joj je majka stala na nogu. Zbog te ozljede ona se ne može izboriti za sisanje, tako da je otpisana. Imala je sreće, zapravo što ju je mama nagazila. Njena braća i sestre koji nisu imali takvu sudbinu završit će na nečijem tanjuru. Pepeljuga neće: gledat će nebo, jurcati travom, družiti se s drugim svinjama i umrijeti prirodnom smrću.

- Veterinari ne znaju puno o ozljedama svinja, pa joj dajemo nešto protiv bolova, suplemente i čekamo da se sama oporavi. Nadam se da će nagnječena nožica ozdraviti i da neće biti potrebno dalje intervenirati. No, ako itko ima ikakvih iskustava s ozljedama svinja i liječenju molimo da nam se javite - napisala je Darija.

Mnogi su malenoj poželjeli puno sreće, a pao je i niz konkretnih prijedloga: od nošenja udlage do preporuke za par veterinara koji bi je mogli pogledati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 19:39