ZABORAVIO LOVOSTAJ

Ulovljeni lovac: Policija ga prijavila zbog nezakonitog odstrjela divlje svinje, a onda su mu pretražili kuću...

Muškarac je prekršio dva zakona i zbog toga je protiv njega ponesen optužni prijedlog

Ilustracija

 Owe Andersson/Alamy/Alamy/Profimedia

Policijski službenici Policijske postaje Sinj proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom. Sumnjiči ga se da je u srijedu, 24. travnja u večernjim satima na triljskom lovištu odstrijelio divlju svinju, protivno odredbama članka 4. točke 7. Pravilnika o lovostaju, piše Slobodna Dalmacija.

U sklopu istraživanja je sukladno nalogu suda obavljena pretraga obiteljske kuće, drugih prostorija i vozila u sklopu čega su pronađene tri puške, lovačke patrone i drugo streljivo kao i strvina divlje svinje. Sve to mu je, potvrdili su iz policije, uz potvrdu oduzeto.

Protiv muškarca je podnijeta kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakoniti lov i ribolov iz članka 204. Kaznenog zakona, dok je zbog posjedovanja jedne od tri navedene puške bez odobrenja nadležnog tijela podnijet optužni prijedlog po članku 11 Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana i to općinskom prekršajnom sudu, izvijestila je javnost Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:47