SKLONIŠTE DOBROTE

Udruga iz Međimurske županije u problemima: Ruše im jednu od kuća za smještaj maca, trebaju pomoć

U toj prostoru trenutno se nalazi osam mačaka, od kojih je njih pet pozitivno na mačju leukemiju

Ilustracija

 Mark Lucas/Alamy/Profimedia

Volonteri udruge Sklonište Dobrote iz Međimurske županije objavili su kako su se našli u problemima. Jedan od njihovih prostora na kojem brinu o mačkama, i koji im je vjerno ‘služio‘ gotovo 11 godina, bit će srušena.

- Iako nismo službeno bili registrirani, definitivno je ova kućica bila jedno od naša 3 manja "skloništa" gdje smo uvijek progurali one koje nitko nije htio uzeti, one najstarije, najjadnije, najbolesnije. Tu su dobile zaklon, brigu i skrb.

Naša kućica odlazi u penziju (ilitiga na rušenje), bilo je pitanje vremena, a kako nas vrijeme uvijek gazi, stiglo je u trenu kad smo nespremni. Još uvijek nemamo sklonište, još uvijek nemamo prostor gdje bi prebacili mace, a sve ostale mačko kuće, kao i naši volonteri krcati su s nemogućnošću odvajanja maca (što je bitno za FeLV) - objavili su na Facebooku.

U toj kućici trenutno se nalazi osam mačaka, od kojih je njih pet pozitivno na mačju leukemiju (FeLV). Za jednu su našli smještaj, ali s drugima nisu bili te sreće- Zbog toga su objavili apel i zamolili sve koji im mogu pomoći pružanjem privremenog ili stalnog doma njihovim macama da im se jave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

- Sve nas je to još dodatno potaknulo da još više zapnemo i da još hrabrije i odlučnije koračamo prema tome da pronađemo prostor za naše novo sklonište za mace! Ukoliko niste u mogućnosti udomiti ili čuvati macu, uplatite donaciju i budite naš korak bliže cilju - poručili su iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 04:40