PRIČE SA ŽIVOTINJSKE FARME

Ubilo nas je ovo kišno proljeće, perje i papci su nam mokri. Hoćemo sunce, toplinu, kupaće...

U novoj kolumni nam voditeljica Farmice prenosi nam kako su se stanari organizirali kad je riječ o uklanjanju viška vode
Nisu ni psi bili sretni zbog sve te vode
 Farmica

Ponedjeljak - kiša, utorak - kiša, 10 idućih dana.. Kiša. Kako vi s tim na kraj? I dokad više živote?! Jel znate da nije dobro imati mokre papke, da nam se dlaka i perje suši satima kasnije, da je magarac pao u depresiju i da nam se jezero prelilo? Na sto smo muka. Rintamo dan-noć. Vesele su samo svinje. Svinje jedne! Svi su dobili po kantu u kljun i njušku i izbacuju vodu van ograde..

Formirali smo i red, pa idemo iz njuške i njušku s kanticama. Ovdje su se stvorile i neke nove simpatije, a i jarac Grga je napokon poljubio Asi (doduše, preko kante, al računa se). Mali problem smo imali s Bornom, tromjesečni bik ne može shvatiti kantu kao obavezu, svaki put ju ukrade i trči s njom po Farmici. Igranka! A ajd ti uhvati bika. Ubismo se u petoj minuti trčanja za njim pa uzeli drugu kantu. Pametniji propušta. Sram nas je i reći koliko puta nas je dobio na istu foru.

Miško the mago, nije sudjelovao. Homeopat. Neće ga ovo vrijeme. Samo mu se gleda u daljinu i čačka zube. Zareve kad ga dirne pjesma iz radia... Na ostalo ne reagira.

Mora se priznati da su koze odradile vrhunski sve zadatke. Činilo se da gledaju kroz nas dok smo kovali planove... No, kao mali mravi su nosile te kante, ponekad i mimo formiranog lanca. Same bi se okitile kantom oko vrata, otrčale isprazniti i nazad.

Jezero smo praznili barem pet puta ovog proljeća.

- Kooojeg proljeća - pitaju se.

Blato se uvuklo svima u kopita i papke, satima poslije šljake si to ližu, brišu slamom, spavaju jedni drugima na nogama. Navečer dugo pričaju o tome kako će sutra garant sunce oplest Farmicu... Ali ništa. Ujutro opet kante ispred hangara.

Grga stidan, Asi suptilno baš pokraj njega stane u red... Dobro poznate ženske finte.

Šarava je u tom blatu, lagana kakva je, napravila rupe u koja stanu oba ljudska stopala, taman da svaki put, s punom kantom, kleknemo u rupu i spomenemo sve psovke svijeta.

Ruža je na poštedi, nešto je želudac pokvarila. Ona je logistika. Uspavana. Matilda je oblizala svaku kantu. Od vode! Rokyu se griva na kiši ukovrča.. Pretvori se u kobilu. Nama je slatko, on okreće očima.

Karlo (patak) nam je po prvi put pokazao koliko tog perja ima. Sad nam je jasno kako se on na dva stupnja može brčkati u jezeru... Ali nam je i žao što ide mokar u postelju.

Zato sunce, proljeće, cvijeće - požuuurite! Hoćemo kupaće gaće, sunčike, plaže, suncobrane, maslačke, djetelinu. Hoćemo posjetitelje, maženja, četkanja. Hoćemo starog Miška nazad!

Sad svi znate što trebate poželjeti prije spavanja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 10:23