ZAGREB

U Zoološkom vrtu se u subotu održava program o važnosti očuvanja zavičajnih vrsta biljaka i životinja

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije priprema niz edukativnih radionica i igara
 Zagreb ZOO

Edukativni program u povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj u Zoološkom vrtu Grada Zagreba održat će se u subotu 25. svibnja od 10 do 15 sati.

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije priprema niz edukativnih radionica i igara kroz koje će posjetitelje Vrta upoznati s invazivnim stranim biljnim i životinjskim vrstama te ih poticati na očuvanje onih zavičajnih.

Tako lijepe, tako opasne – naziv je edukativne radionice o ukrasnim invazivnim biljkama, a radionica Kornjače – dobre i neke koje to nisu zainteresirane će podučiti kako prepoznati crvenouhe i žutouhe kornjače te što učiniti ako ih susretnu u prirodi.

O zavičajnim vrstama životinja govorit će se uz društvenu igru Tajanstveni svijet Zagrebačke županije i kreativnu radionicu. Kroz igru će djeca moći bolje upoznati i život bijele rode.

Edukatori Zoološkog vrta govorit će o tome što svatko od nas može učiniti za lokalnu bioraznolikost. Predstavit će hotele za kukce te kućice i hranilice za ptice. Objasnit će im i što trebaju napraviti ako pronađu ozlijeđenu divlju životinju te što se sve radi u Oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 08:41