PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U svega nekoliko dana 12 sudara životinja i vozača, policija poziva za oprez

Policija također preporuča vozačima da ne bacaju ostatke hrane kroz prozor jer privlače divljač

Ilustracija

 -/Ardea/Profimedia

Na prometnicama Primorsko-goranske županije ovoga je tjedna zabilježeno 12 naleta životinja na vozila, uglavnom srna i jelena, pri čemu je nastala materijalna šteta koja se procjenjuje na oko sedam tisuća eura, izvijestili su u utorak iz Policijske uprave primorsko-goranske. Nisu izvijestili o tome je li koja od njih smrtno stradala ili su sve životinje preživjele.

U većini je riječ o naletima srna i jelena na području otoka Krka te Klane, Permana, Rupe, Kostrene, Delnica i Vrbovskog Tijekom tih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, a naleti na životinje zabilježeni su u razdoblju od sedam sati do 23 sata.

Iz policije preporučuju vozačima da uspore vožnju kada vide prometni znak opasnosti „divljač na cesti“, pridržavaju se ograničenja brzine ili voze ispod ograničenja.

Kada nema prometa iz suprotnog smjera ili ispred, preporučuje se da koriste duga svjetla i budu spremni na moguće iznenadno istrčavanje divljači na kolnik.

Preporučuje se oprez u sumrak, noću te u ranim jutarnjim satima, kada je divljač najaktivnija te da, ako ugledaju divljač, prate njezino kretanje jer se može vratiti na cestu, kao i da budu spremni na naglo zaustavljanje.

Policija također preporučuje vozačima da ne bacaju ostatke hrane kroz prozor jer privlače glavne životinje kao i da, ako vozilom nalete na divljač, o tome obavijestite policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 05:36