VELIKA STVAR

U susjedstvu otvoren prvi Hitni centar za pomoć životinjama: ‘Sad smo na karti velikih europskih gradova‘

Usluge centra na raspolaganju su za vlasničke životinje i za napuštene životinje

Ilustracija

 Nera Simic/CROPIX

U Sarajevu je u petak s radom počeo prvi Hitni centar za hitnu pomoć životinjama, objavili su iz Ministarstva privrede Kantona Sarajevo. Premijer Kantona Nihad Uk i ministar privrede Zlatko Mijatović svečanim presijecanjem vrpce ozvaničili su početak rada centra.

- Sarajevo je stavljeno na kartu velikih europskih gradova kada je u pitanju briga o povrijeđenim životinjama - s ponosom je istaknuo Uk i dodao kako je ovakav centar, koji jedini u zemlji, bio neophodan u glavnom gradu.

- Ako želimo biti metropola, moramo imati ovakve ustanove. Jedini smo u Bosni i Hercegovini i jedan od rijetkih gradova regije koji u ovom trenutku ima hitni centar - rekao je Uk, te obećao da će Vlada KS i Ministarstvo privrede pružiti podršku u realizaciji druge i treće faze projekta.

Ministar Mijatović je iskazao nadu da će rad ovog centra donijeti značajan napredak kada je u pitanju briga o životinjama.

- Adaptiran je prostor veterinarske ambulante na Stupu koji je sad opremljen najsuvremenijom opremom, jer je ključni cilj pružiti što efikasniju pomoć unesrećenim životinjama - naglasio je ministar Mijatović.

Hitni centar bit će na raspolaganju životinjama 24 sata, sedam dana u tjednu, a usluge koje nudi obuhvaćaju i ambulantno i van ambulantno zbrinjavanje životinja kojima je neophodna brza intervencija.

Usluge centra na raspolaganju su za vlasničke životinje i za napuštene životinje, a opremljen je najsuvremenijim uređajima za dijagnostiku i tretiranje životinja, RTG-om, ultrazvukom, kao i laserom koji će se koristiti za kirurške obrade i ubrzavanje zarastanja rana kod životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:15